INSTRUTORA TIMI ANGORÁ

Timi capoeira edzései

Megközelíthető a H8-as és H9-es HÉV-vel, a 176E, 276E és 92-es buszokkal

Táncsics Mihály Ált. Isk. és Gimn.

1165 Budapest, Táncsics utca 7-9.

+36303938582

danyitimi@yahoo.com

Facebook: Danyi Tímea 

EDZÉSEK GYEREKEKNEK:
Hétfő és Péntek
16.30-18.00

Bemutatkozás

2000-ben kezdtem el capoeirázni Budapesten. Tudásomat igen sok tanárnak köszönhetem. 2005 óta Formanda Pimenta az edzőm. Ő volt, aki támogatott és bátorított abban, hogy kezdjek el capoeirát oktatni.
Főként gyermekek oktatásával foglalkozom, de jelenlegi csoportomban egy-két lelkes felnőtt is található. 
Az évek során több országba utaztunk, ahol különböző rendezvényeken vettünk részt. Az utazások során egy új világ nyílt meg előttem, ahova a capoeira vezetett be. Mindenhol otthon éreztem magam.

Capoeira gyerekeknek

A gyermekekre a capoeira világban is igazi kincsként tekintünk. Ők azok, akik tovább viszik és esetleg majd tovább is adják az értékeket illetve tudást, amit mi is tanárainktól, mestereinktől tanultunk.
Az a gyermek, aki a capoeira világában nő fel, hiszem, hogy az életben igazán helyt fog tudni állni.
A capoeira felkészíti a gyermekeket az igazi életre. Az út, amit meg kell tennünk sokszor kemény, izzasztó és kitartást igényel, de ezen az úton lehet akár játszva, énekelve és mosolyogva is végigmenni.
A capoeira nemcsak a testet, de a lelket is edzi.
A brazil kultúrán és a portugál nyelvismereten kívül, ami a dalokon keresztül jut el hozzájuk, hagyományos értékeket is közvetítünk számukra.
Az edzések folyamán a diákok megtanulják a fegyelmet, a maguk és mások iránti tiszteletet. Fejlődik a koncentrációs készségük, memóriájuk és kreativitásuk. A játékok során megtanulnak gyors és a helyzetnek megfelelő döntést hozni.
A diákok mozgáskoordinációja és testtudata is jelentős fejlődésen megy keresztül. Képesek lesznek testükkel akár érzelmeket is kifejezni.
A zene által fejlődik a ritmusérzékük, valamint rohamos gyorsasággal tesznek szert önbizalomra és bátorságra.
Az övvizsga pedig egyenesen elrepíti Őket különböző országokba, hiszen rengeteg helyről érkeznek tanárok, diákok. Lehetőségük van szert tenni még több barátságra, valamint a nyelvtudásukat is próbára tehetik.
Diákjaimnak igyekszem egy igazán jó légkört kialakítani az edzéseken, ahova szívesen érkeznek.
Kívánok minden capoeirásnak kellemes utazást ebben a szép, színes világban!

Axé :)

© 2000-2018 Grupo Capoeira Brasil Budapest. Főleg Meister Natália képei és videói. Minden jog fenntartva. 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el